The Fox and the Star (Coralie Bickford-Smith) - Recenzia

by - 30.8.17

Coralie Bickford-Smith sa nevenuje len písaniu knižiek, vlastne tých ani veľa nenapísala. Jej práca sa však točí okolo kníh a to konkrétne tých, čo vychádzajú vo vydavateľstve Penguin Books, kde vyšla aj tá, na ktorú sa dnes pozrieme. V tomto vydavateľstve pracuje na návrhoch obálok kníh už vyše štrnásť rokov a preto by som povedala, že jej dielo je zaujímavejšie skôr po tej obrazovej, než po textovej stránke.


Informácie o knižke:
Originálny názov - The Fox and the Star
Autor - Coralie Bickford-Smith
Vydavateľstvo - Penguin Books
Žáner - Rozprávka, Kniha pre deti

zdroj obrázku: https://jozzyfruba.deviantart.com/art/The-Fox-and-the-Star-580649009

Ako som už spomínala vyššie, knižka je zaujímavá najmä kvôli jej dizajnu, je však písaná pre deti a preto asi neviem až tak dobre posúdiť aj tú textovú stránku. Príbeh bol síce milý a oddychový, no bolo na ňom cítiť, že je pre inú vekovú kategóriu, ako pre tú, do ktorej patrím ja. Aj napriek tomu sa k nej určite ešte niekedy rada vrátim, či už kvôli príbehu alebo pre to, aby som sa pokochala krásnymi obrázkami, ktoré by sa určite vynímali v nejednej galérii.
Knižka The Fox and the Star je o lišiakovi, ktorého na jeho nočných dobrodružstvách v tmavom lese sprevádza hviezda, ktorá je zároveň jeho jedinou priateľkou a vzhľadom na to, že mu vždy svieti na cestu sa vďaka nej cíti bezpečne. Čo sa však stane, ak jedného dňa hviezda zmizne a lišiak je zrazu sám a ustráchaný v temnom lese?

Ak máte mladších súrodencov, deti, alebo si len chcete zaspomínať na to, aké to bolo, keď Vám pred spaním rodičia čítavali rozprávky, myslím, že neoľutujete, ak si knižku zaobstaráte. Problém však môže nastať čo sa jazyka týka. Knižka v slovenskom preklade nevyšla a jej preklad sa ani nechystá. Na druhú stranu však nie je po jazykovej stránke náročná, keďže je určená mladším čitateľom a tak ak chcete začať čítať v angličtine, nemusel by to byť až taký problém, a ak áno, pokojne si do ruky vezmite slovník, respektíve to som asi naivná mobil a niektoré slovíčka si dohľadajte. Ak sa chcete pozrieť, ako to vo vnútri knižky vyzerá a ukážky z tejto recenzie vám nestačili, prikladám video v ktorom z nej uvidíte viac:



Budem vďačná za každý komentár či zdieľanie.

You May Also Like

0 komentárov