Everything, Everything (Nicola Yoon) - Recenzia

by - 18.2.17


Nemáte to ako vedieť, lebo som článok o tom, aké knižky som dostala na Vianoce nepísala, no od autorky Nicoly Yoon sa už na mojej poličke jedna knižka s názvom The Sun is Also a Star nachádza, ešte som ju neprečítala, no chystám sa tak urobiť v najbližšej dobe, dnes sa však pozrieme na autorkin debut Everything, Everything o dievčati ktoré je alergické na všetko. Túto knižku som našla vďaka jej filmovému traileru, takže si do ruky vezmite popcorn a pokračujeme :)

"Maybe growing up means disappointing the people we love." 


MaddySCID, chorobu, ktorá jej nedovoľuje opúšťať dom, v ktorom je už zavretá osemnásť rokov. Má dobrý vzťah s mamou a tiež zdravotnou sestrou, Carlou, ktorá sa o ňu stará už odkedy bola malá. Aj napriek tomu, že sú to jediní ľudia, ktorých stretáva, nič jej nechýba, lebo nevie, čo všetko sa tam vonku nachádza, stačia jej knihy, ktorých prečítala už nespočetne veľa a ľudia z internetu, medzi ktorých sa časom pričlení aj jej novoprisťahovaný sused Olly. Textovanie a emailovanie však časom prestávajú stačiť, čo však môže urobiť dievča, ktoré nemôže opustiť sterilné priestory domu s filtrovaným vzduchom, bez toho, aby jej hrozilo vážne zdravotné riziko?

"Sometimes I reread my favorite books from back to front. I start with the last chapter and read backward until I get to the beginning. When you read this way, characters go from hope to despair, from self-knowledge to doubt. In love stories, couples start out as lovers and end as strangers. Coming-of-age books become stories of losing your way. Your favorite characters come back to life."

Knižku Everything, Everything som našla, ako som už spomínala na začiatku, vďaka jej filmovému traileru, no a ona si vďaka tomu našla cestu do môjho srdca. Okrem pútavého príbehu je doplnená peknými ilustráciami a vďaka tomu všetkému sa Vám stránky (až na ten koniec o ktorom stále netuším, čo si o ňom myslieť) pretáčajú samy, ja som ju prečítala približne za päť hodín čistého času a na to, že je v angličtine to hádam o niečom svedčí. Aj napriek tomu, čo som sa cez ten koniec tak nejak nevedela prebojovať a stále rozmýšľam či je vlastne dobrý alebo nie, knižku hodnotím na päť bodov.
Budem vďačná za každý komentár či zdieľanie.







You May Also Like

2 komentárov

  1. Knihu jsem taky četla v aj a ohromila mě, už se moc těším na film! Dobrá recenze! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Prepáč, že až tak neskoro. Komentár som si nevšimla :(

      Ďakujem ♡

      Odstrániť