The Cellar (Natasha Preston) - Recenzia

by - 25.2.17

Natasha Preston už svoju slávu zažila na internetovej stránke Wattpad, kde má už jej príbeh The Cellar necelých dvadsať miliónov prečítaní a neskôr sa stal New York Times bestsellerom.

"Good evening, Flowers,” he said and gave us a charming, this is all totally normal smile. That was how he got away with it. He looked so friendly you just instantly trusted him—unless you were down here, of course."

Príbeh máme prerozprávaný z pohľadu troch ľudí. Summer, Lewisa a Colina (Clovera), ktorý trpí psychickými poruchami a myslí si, že svet zachráni tým, že bude vraždiť ľahké ženy, lebo jedna stála za rozpad jeho rodiny, no a tým sa dostávame k ďalšiemu bodu. Colin si neskôr vytvoril vlastnú, nie však normálnym spôsobom, ale zo štyroch unesených dievčat, ktoré pomenoval podľa kvetín, lebo verí, že tie jedine sú bezchybné. Jednou z unesených dievčat je aj 16-ročná Summer, neskôr premenovaná na Lily (Ľalia), z ktorej pohľadu je vyrozprávaná väčšina príbehu a tak máme možnosť dozvedieť sa o jej novom živote v pivnici rodinného domu, ktorá je prerobená na moderné bývanie, ktoré je však život ohrozujúce a nemožno z neho uniknúť, s ďalšími kvetinovými dievčatami - Poppy, Violet a Rose, ktorá trpí Štokholmským syndrómom a život inde si už po troch rokoch, odkedy bola unesená, nevie predstaviť.

"I saw that excessive cleaning wasn´t his only thing. The bookshelf between the bedroom and bathroom door stored books in alphabetical order by title. It was the same with the DVDs. Everything sitting on the same distance apart. Did he go as far as measuring how far apart they need to be? Surely no one was that OCD. "

Čo je však zvláštne je to, že Colin tentokrát pri unášaní vyšiel zo zaužívaného režimu, neuniesol mladú ženu, ktorú opustila rodina a nemal by ju kto hľadať, ale dievča, obklopené milujúcou rodinou a priateľom Lewisom, ktorý je odhodlaný nájsť ju stoj, čo stoj, hoci aj svojpomocne.

"I missed her so much it physically hurt, like I was being punched in the gut over and over. All I could do was look, and that hurt even more. I had promised her I would never let anyone hurt her,
and I failed."

Jediná vec ktorá sa mi na knižke nepáčila bol spôsob, ktorým bola unesená Summer, jednoducho sa diala jedna náhoda za druhou a zrazu pri nej bol šialenec, ktorý po nej pokrikoval Lily, no a tesne pred tým ju jej priateľ chcel odprevadiť na párty, ktorá bola dve minúty od jej domu, kde sa mala stretnúť s kamarátkami. Aké nečakané, že sa niečo stane, však? Na knižke však oceňujem jej originalitu, niežeby tu ešte nebola knižka s takouto témou, no táto bola iná. Nápad s kvetinovými dievčatami bol originálny a štýl písania pohlcujúci, o knižke som rozmýšľala aj keď som ju práve nečítala a v hlave som si vytvárala teórie ako to nakoniec dopadne.

Budem vďačná za každý komentár či zdieľanie.


You May Also Like

0 komentárov