Hilda: Hilda a troll, Hilda a půlnoční obr (Luke Pearson) - Recenzia

by - 22.7.18

Aj keď ste možno o Lukeovi Pearsonovi nepočuli, jeho tvorba nás doslova obklopuje. Či už sa jedná o seriál Adventure Time na ktorého tvorbe sa podieľal, alebo o známe denníky ako New York Times, či Guardian pre ktoré kreslí. My sa však pozrieme na jeho komiks, ktorý bol preložený už do dvanástich jazykov a získal mnoho ocenení.
 
Informácie o knižke:
Originálny názov - Hilda And The Troll, Hilda And The Midnight Giant
Autor - Luke Pearson
Vydavateľstvo - Paseka
Žáner - Fantasy, kniha pre deti, komiks

zdroj obrázku: pantaubooks

Knižná séria Hilda je o dobrodružstvách modrovlasej dievčiny žijúcej na samote v horách so svojou mamou, kde zažíva rôzne dobrodružstvá pri objavovaní mýtických bytostí. V tejto kúzelnej knižke, ktorá sa skladá z dvoch príbehov sa,  ako už názov napovedá, stretáva v prvom príbehu s trollami a v tom druhom s obrami a elfmi. Na jej potulkách ju sprevádzajú Větvík, jej domáce zvieratko, ktoré je akýmsi krížencom psa, líšky a srnky, a Poleňák, drevené stvorenie, ktoré jej mnohokrát lezie na nervy, no na druhú stranu ju zachraňuje v neľahkých situáciách.


Príbehy o dobrodružstvách Hildy sú primárne určené pre deti, no zaujmú každého, kto sa chce ponoriť do sveta fantázie a spoznať kúsok severskej mytológie. Očaria vás nielen príbehom, ale aj jednoduchými, no o to viac prepracovanými kresbami a aj keď máte počas čítania pocit, že viete odhadnúť koniec, nastane pred ním prekvapivý zvrat, ktorý je však nakoniec aj tak nasledovaný predpokladaným koncom, no aj napriek tomu je táto knižka úžasná.

Tak čo, vydáte sa na dobrodružstvá s Hildou aj vy?
Budem vďačná za každý komentár či zdieľanie.

You May Also Like

1 komentárov

  1. Chcem odporučiť Dr Ade ako najlepšie kúzlo koliesko z Afriky, on je dobrý a guanín muž, ktorý mi pomohol, som narazil na jeho svedectvo on-line a ako pomôcť ľuďom priviesť späť svojho milenca, na prvý strach, ale som si želal, aby sa pokúsila na moje najväčšie prekvapenie urobil dobrú prácu a moja láska je späť ku mne, žijúci spolu ako jeden. to všetko bolo kvôli Dr Ade, môžete ho kontaktovať dnes a dostať svoj problém vyriešený. Volajte/WhatsApp + 27740386124 alebo ho e-mailom na adrese: aoba5019@gmail.com.

    OdpovedaťOdstrániť